dilluns, 5 de març del 2012

Castellterçol - La Mola - Montserrat - 54km 2.300m D+


Són les 6:00h i sortim amb l’Ivan de Cal Pere Anton direcció Montserrat. A més, com que passarem a prop de La Mola, aprofitarem per pujar-hi també. La temperatura és més aviat baixa, però la previsió per avui és que faci un molt bon dia.

Agafem direcció el Solà del Sot, pugem cap a Coll d’Ases per baixar a continuació cap El Plans on la llum del dia comença a treure el nas per la nostra esquerra. Al davant hi tenim La Mola, “Collons que és lluny!!!” diu l’Ivan, “no, home no, ja veuràs com amb un moment hi serem” li dic jo. Xerrant, xerrant arribem a Sant Llorenç Savall quan portem 1:40h.

Un cop al parc Natural de Sant Llorenç i quan estem enfilant cap al seu punt més alt, notem com la temperatura ha augmentat considerablement, ens sobra part de la roba amb la que hem sortit, parem a treure roba i amunt!!!


 Amb 3:40h tenim el primer objectiu. Arribem a dalt La Mola, el dia és força serè, mengem una mica, aprofitem per mirar l’horitzó des de diferents perspectives amb tota la tranquil·litat del món i, un cop feta la foto de rigor, reprenem el nostre camí.


 Baixem per Can Pobla i travessem les urbanitzacions que ens separen de la Casa de l’Obac. Aquest és el punt menys bonic del trajecte, però que hi farem... Quan portem 5 hores, abans d’agafar un corriol molt xulo que ens portarà fins a Vacarisses, ens aturem a carregar aigua i a fer un petit refrigeri.

Al cementiri de Vacarisses hem d’aturar-nos perquè l’Ivan es tregui unes quantes pedres de les bambes i es comença a queixar que si li fa mal aquí i que si li fa mal allà, “tranquil, d’aquí una estona ja no hi pensaràs amb aquests mals, més que res perquè en tindràs d’altres... jejeje”.


 Quan portem 7:00h arribem als peus de la muntanya màgica, tant sols ens separen poc més de 500m de desnivell positiu fins assolir el nostre destí. Agafem el camí del 3/4 i amunt. Estem de sort que la pròpia muntanya ens protegeix del sol, la temperatura és molt agradable mentre anem per l’ombra. Cal una bona apretada de dents per arribar a la plaça del Monestir, però així ho fem i amb 7:50h som al final del nostre trajecte havent gaudit d’un matí formidable. El millor de tot, sense dubte, la companyia!!!


 Finalment baixem de nou a Monistrol on ens esperen la Vero i la Maria per tornar-nos cap a casa.

1 comentari:

  1. Buenas, os acabo de descubrir, muy buena ruta y muy chula la equipación.
    Por cierto no hay una marcha para el mes que viene que este recorrido?

    ResponElimina