dissabte, 17 de març de 2012

UT Les Fonts - 120km 6.000m D+

Són les 21:00h, el frontal al cap, molta gent coneguda, 120km, una cursa amb tres etapes i tot un cap de setmana per davant, la cosa no pot pintar millor!!!

La d’avui és l’etapa més assequible de les tres, 23km i tant sols 350m de desnivell positiu, pel meu gust, una etapa massa plana, però bé, el desnivell que no fem avui ja el farem durant els dos pròxims dies. Sortim a bon ritme, els de davant sembla com si només haguessin de córrer avui, però bé, ells tenen un objectiu diferent al meu. Jo, fent ús del seny que sempre m’acompanya, decideixo anar fent, sense encantar-me, però sense excessos, avui hi ha poc a guanyar i molt a perdre. L’etapa és totalment corredora, m’avancen corredors tot parlant del ritme que van en minuts per km, jo aquests números no els entenc massa, els que domino són els km per hora. Arribo al km 14 en 1:10h, és a dir, que si segueixo així, tardaré entorn a les 2 hores, perfecte!!! Em segueix avançant gent, cada vegada menys, però jo a la meva. Quan portem 1:45h ja veig de nou el poble de Xerta, entrem just pel costat oposat on hi ha l’arribada, hem de creuar tot el poble i quan el rellotge marca 2:00:10 finalitzo la primera de les tres etapes.

Són les 23:00h, menjo una mica, estiro fort per tal de que demà les cames ni se’n recordin de lo d’avui i a dormir a la furgo d’en Gerard que demà a les 5:00h hem de tornar a estar de peu.

Vist i no vist, ja són les 6:00h i ja estem corrent de nou. L’etapa d’avui té uns números que fan bastant de respecte, 70km i 4.000m de desnivell positiu. Avui és l’etapa clau, avui sí que es pot guanyar molt, però també hi ha molt a perdre, per tant, haurem d’intentar guanyar tot el que sigui possible i intentar perdre quan menys millor.

Arribem al poble de Paüls amb 1:10h, és el km 9,5 i per davant tenim la primera de les 4 pujades importants del dia. Comença a sortir el sol, la temperatura és boníssima, l’entorn és preciós i tot plegat fa que les sensacions siguin extremadament agradables.

 
Després d’avituallar-nos a Prat de Comte, km 26, enfilem la segona pujada important del dia. A mesura que anem guanyant alçada, la pujada es va fent cada cop més dreta, però les cames tenen encara força més que suficient per pujar a bon ritme. La panoràmica des del Tossal d’Engrillo és espectacular, km 32,8, bufa un vent fortíssim que obliga a marxar ràpid d’aquest avituallament.


 Abans d’agafar la baixada cap a Sant Roc, encara haurem de superar fins a quatre petites pujades, que si la cursa acabés avui es podrien fer corrent, però tenint present l’etapa de demà, és més prudent fer-les caminant. El mateix passa a la baixada, es podria fer a més velocitat, però la prudència em diu que em guardi cames per demà.

La tercera pujada ens portarà al punt més alt del recorregut, els més de 40km i 6:00h que portem a sobre es comencen a fer notar, tot i així, apretem fort les dents i amunt!!! Quan sembla que ja hem arribat a dalt del coll, perdem una mica d’alçada i tornem a enfilar cap un altre coll, això succeeix vàries vegades, sembla que no haguem d’arribar mai a dalt, sort que l’entorn és preciós i ho fa tot una mica més fàcil. La baixada cap al poble d’Alfara, km 53,5, és plena de rocs, bé, com pràcticament totes les baixades que hem fet. S’ha de dir que el terreny en general és bastant tècnic. Una vegada més baixo guardant cames per demà.

En la última pujada fa molta calor, no estic pujant gens bé, aquesta calor m’ha vingut molt de sobte, no estic còmode, necessito resoldre aquesta situació ràpidament!!! A la llunyania veig varis corredors, mica en mica m’hi vaig aproximant, cada cop tinc més a prop el de davant, l’avanço, més endavant un altre, també l’avanço i un altre i un altre, això em dóna molta força, ja torno a anar bé!!!

L’últim tram fins a Xerta es fa més llarg del previst, crec que als 6,5km que hi havia des de l’últim avituallament a meta, se’n hi hauria d’afegir un parell com a mínim. Quan ja fa una força estona que hem deixat l’últim avituallament veig Xerta encara molt lluny, una noia em diu que només em falten 5km, no pot ser, però si fa un munt d’estona en faltaven 6,5!!! Bé, sigui com sigui, amb 10:47h finalitzo la segona etapa. No sé si hauré conservat massa, el que sí que sé, és que no he apretat més del compte.

Són els 8:00h del diumenge i prenem sortida de la tercera etapa. L’avantatge d’avui és que no cal guardar res, avui toca donar-ho tot, a més, hi ha un munt de corredors que només corren aquesta etapa, aquests seran els que ens faran oblidar els kms que portem a sobre. En els primers moments sí que es noten les dues etapes anteriors, però la frescor dels corredors amb pitrall blanc (els que només corren avui), em fan oblidar el cansament i em posen en cursa ràpidament.

Superem la primera pujada sense excessives dificultats, m’estic sentint cada cop millor. Després de l’avituallament del km 8,5 enfilem la segona pujada que ens ha de portar al punt més alt del recorregut. Pujo tant ràpid com puc, avanço corredors del pitrall blanc, que bé que em sento, corro fins hi tot de cara amunt, l’entorn és novament fantàstic, m’ho estic passant d’allò més bé, som-hi!!!

 
Pujant al cim de Coscollosa veig en Mia, m’estranya veure’l aquí, quelcom no li deu acabar d’anar bé. Al cap de cop l’atrapo, em diu que ha tingut problemes digestius que l’han fet aturar, optem per anar plegats, segur que ens farà anar millor mútuament. Arribem a La Font Nova, km 19, ens en separen 8 de l’arribada, ara sí que toca donar-ho tot!!!

 
Baixem tant ràpid com les cames ens permeten, és evident que no farem tant bon temps com podríem haver fet si haguéssim portat un pitrall blanc, però crec que podem estar força satisfets.

Arribem amb 3:38h i un total de els tres etapes de 16:26h. Personalment acabo molt content de l’experiència viscuda, de com m’he trobat, especialment aquest tercer dia que era el que més por em feia i de la preciositat de la zona per on hem estat corrent i gaudint!!!

 Abans de finalitzar aquesta crònica, agrair d’allò més la gran feina feta per l’organització i l’incansable col·laboració de totes els voluntaris, moltes gràcies per aquest cap de setmana tant formidable!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada