dimarts, 5 d’abril del 2011

Una bona volta per La Garrotxa...

La volta d’avui és un xic diferent de l’habitual. Avui no portem dorsal i tampoc hi haurà cap classificació final, això sí, estic segur que ens ho passarem en gran fent una bona volta per la comarca de La Garrotxa.
Sortim entre 25 i 30 amants de la muntanya a les 5:00h del matí del dissabte 2 d’abril del petit poble d’Oix direcció cap a Beget, és arribant a aquest preciós poble quan la llum del dia ja ens permet apagar els frontals.
Des de Beget, hem de pujar al coll de Malrem i, tot carenejant la frontera entre Catalunya i França, arribar al Comanegre. En Josep Artigas, el líder d’avui i un extraordinari coneixedor de la zona, sabent que alguns dels que estem aquí ens agrada apretar la maquinària de valent, al sortir de Beget, ens explica com arribar al cim del Comanegre i ens anima a enfilar el corriol al ritme que sap que ens ve de gust i així ho fem en Jordi, en Josep i jo.
Al Comanegre i bufa un fort vent que ens fa baixar a buscar un punt arrecerat mentre esperem a la resta de la colla.


El pròxim punt on parar i carregar els bidons d’aigua és a Sant Aniol, els paratges que ens acompanyen són veritablement espectaculars amb una primavera que està començant a despertar-se.
Sortint de Sant Aniol en Josep ens explica el camí i ens torna animar per tal de pujar a bon ritme cap al cim de Bessagoda, una pujada bastant intensa en la que costa molt guanyar desnivell. Un cop dalt el coll, agafem un camí que resulta no ser el correcte, ens en adonem i decidim tornar al coll a esperar a la resta de la colla ja que ens podríem aventurar excessivament.
Després de fer un petit avituallament a Lliurona, ens dirigim al Santuari de la Mare de Déu del Mont, l’última pujada important del recorregut.

Finalment, optem per fer els últims kms del recorregut com si d’una cursa es tractés. Parem un instant a Beuda on tenim novament una mica d’avituallament i encarem l’últim tram que ens ha de portar fins Besalú on finalitza al recorregut.


Al final 13:48h des de l’hora de sortida, unes 10:30h en moviment, cap a 70km i 3.500m de desnivell positiu. Tot plegat, una jornada formidable amb una molt bona companyia!!!


1 comentari:

  1. Déu ni dó quina voltaa!!
    No paris mai Salvador!! I recorda que sempre estaré amb tu recolzant-te i animant-te!
    La foto final perfecte amb l'estelada i la porta romànica de Besalú!
    TXELL

    ResponElimina