dijous, 21 d’abril de 2011

Pels Camins dels Matxos - 64km 3.400m D+

La prova d’avui porta per nom Pels Camins dels Matxos, organitzada pel Centre Excursionista de Torelló amb una distància d’uns 64km i 3.400m de desnivell positiu. Conec el recorregut, és d’una bellesa impressionant i la veritat és que fa dies que estic esperant que arribi el moment de córrer per aquestes terres.

Entorn a 500 persones sortim de Torelló a les 6:30h del diumenge 17 d’abril, uns farem tot el circuit, mentre que d’altres optaran per fer la volta una mica curta sense pujar al Puigscalm ni a Cabrera.

Ens dirigim primerament cap a Bellmunt, fa una mica de fresqueta, però la pujada ràpidament la fa passar, amb una 1:17h hi arribem, estem ja al km 11. Seguim fins a Sant Bartomeu, on hi ha el tercer punt d’avituallament, tot passant per uns corriols molt i molt agradables per corre-hi.

El pròxim objectiu és el cim del Puigsacalm amb una alçada de 1.515m, arribar-hi requerirà superar uns 700m de desnivell positiu, però la bellesa de la fageda per on passem en suavitza la duresa.En el moment que veig el Puigsacalm, hi veig també un munt de gent animant, quina força que donen els seus crits. Portem ja 3:08h, estem al km 25, vaig en la posició 19 i les sensacions són cada vegada més positives.


A continuació toca dirigir-se cap a Cabrera, baixant primer 700m de desnivell fins arribar al Prat de la Vola per superar seguidament 500m de desnivell positiu fins al Santuari. Tot pujant a Cabrera, per alguns moments sembla que el sol pot començar a fer incrementar la sensació de calor, però un aire molt fresquet en frena la seva presència.

Baixem de nou cap al Prat de la Vola i estem ja al km 42, fa 5:10h que hem sortit de Torelló i de moment tot rutlla a la perfecció!!!

El tram que resta fins a Torelló és nou pràcticament en la seva totalitat respecte als anys anteriors, la pista per on es passava abans s’ha substituït per un recorregut amb molt més corriol, perfecte!!! Per arribar al 8è control, a la Creu Salgueda, caldrà superar uns 400m de desnivell, aquí ja no hi circula aquell aire tant agradable que hi havia pujant a Cabrera, però amb una bona apretada de dents arribo força ràpid a l’avituallament. Em diuen que ja només em falten 14km per Torelló i això em fa pujar encara més els ànims!!!

Al arribar al km 52 trobem una nota que ens diu que pel fet de ser el 10è aniversari de la prova ens han preparat un regalet que consisteix en una pujadeta addicional d’uns 250m de desnivell, en aquesta nota també hi diu: “Les nostres mares no hi tenen cap culpa, són igual de bones persones que vosaltres...”. La veritat és que tot hi que n’incrementi la duresa del recorregut, s’agraeix evitar un altre tram de pista.

Finalment amb 8:03h arribo a Torelló, en 7ª posició i molt content ja que les sensacions han estat boníssimes en tot moment. A l’arribada m’hi trobo en Xelino que fa ja 35 minuts que arribat.Fins a la pròxima!!!

1 comentari:

  1. Ara avent llègit la crònica del Divendres i avanç fer el cami dels matxos si que no en tinc més de paraules. Per molts anys !!!!!

    ResponElimina