dijous, 20 d’octubre del 2011

Ultra Trail Serra del Montsant, 100km 4.000m D+

La cursa d’avui porta per nom Ultra Trail Serra del Montsant i és l’última prova de la I Lliga Catalana de Curses d’Ultra Resistència de la FEEC. Transcórrer integrament per la comarca del Priorat i les seves dades són 100km, 4.000m de desnivell positiu i en semiautosuficiència. Es tracta d’un circuit que conec pràcticament en la seva totalitat de l’anterior edició, és molt corredor, massa pel meu gust. En aquesta cursa, a més, es pot participar en equip de 2 o 3 corredors, i amb en Jordi Armengau, que hem corregut tots els Ultres de la Lliga, em acordat formar l’equip dels “Semprecorrent”. 

Amb els resultats d’avui s’acabarà de confeccionar la classificació final de la Lliga, on les posicions capdavanteres estan per definir. En el meu cas hi tinc poc a fer en aquesta cursa, ja que per guanyar alguna posició en la classificació hauria de quedar 3r de la general i 2n de la categoria. Resultats pràcticament impensables en aquesta alçada de la temporada, on La Ronda dels Cims d’Andorra, la preparació del Tor des Géants i el propi Tor, m’han restat molta velocitat. Pel contrari, en Jordi, ja té la 1a posició de la categoria i la 3a de la general assegurades i depenent del resultat d’avui, podria optar fins hi tot a la 2a de la general.

Pel que fa a la classificació per equips, amb en Jordi ho tenim bastant complicat, ja que hi ha dos equips del Diedre, formats per corredors de molt nivell, entre ells el que serà amb tota probabilitat el 1r classificat de la Lliga. Tocarà doncs donar-ho tot, i malauradament les possibilitats de vèncer als Diedre seran escasses, però no hi renunciarem!!!
Sortim a una velocitat altíssima, en absolut sembla que estiguem en una cursa de 100km. En Jordi se’n va de seguida a la caça dels de davant que és on hi té la feina. Jo deixo que em vagin avançant corredors i això em dóna tranquil·litat. M’agrada anar de menys a més,  anar guanyant posicions progressivament i avui, les característiques del circuit, són ideals per seguir aquesta tipus d’estratègia.

Amb 1:58h arribo a Ulldemolins, km 18’6 i les sensacions són molt bones. Aquí hi ha el primer avituallament i toca carregar energia que hauran de passar gaire bé 40km abans no trobem el següent.



El pròxim tram fins a Margalef, km 39’1, és un dels més bonics de la cursa, un tram pràcticament en la seva totalitat per corriol amb petites pujades i baixades que es fa bastant distret. Ara bé, el pròxim control de pas està a més de 17km de l’anterior i les boires que hi havia al principi del dia s’han anat obrint i han donat pas a un substancial increment de la temperatura que fa que em quedi sense aigua als bidons, amb la qual cosa acaba esdevenint una urgència arribar a Margalef.


La pujada fins al control de pas nº 9, es fa bastant pesada. Comença per un pista que puja poc, però suficient com per no poder córrer en la majoria de trams, fa bastanta calor i comença a quedar bastant lluny el primer avituallament. Tot plegat produeix un cert davallament en el meu estat anímic, auxili!!!

Per fi arribo a Cabacés, km 56’8, on hi ha el segon avituallament. La meva sorpresa és trobar-me a dos corredors dels equips Diedre, però que hi fan aquí? però si haurien de ser molt més endavant? Mentre menjo, me’ls vaig mirant, sembla que han plegat. Si això és així, amb en Jordi se’ns posa molt de cara la classificació per equips. De sobte noto una molt important injecció d’energia!!!

Sortim plegats amb en Tomàs tot xerrant. Són les 18:00h, ja ha marxat la calor i endarrere queden els Diedre, sembla que ha arribat l’hora de fer el canvi de ritme.

Avanço tant ràpid com puc, amb l’eufòria del moment em despisto un instant i em perdo, però no passa res, només han estat 10 minuts i això encara em dóna més força per recuperar el temps perdut.

Arribo a Escaldei a les 19:37h, estic ja al km 80, carrego piles i poc després de sortir del 3r i últim avituallament engego el frontal. Això ja ho tinc, a per totes!!! A continuació toca superar un desnivell positiu de 500m per un tram molt divertit on algunes cordes ens ajuden a pujar. A dalt la carena de Serra Major i bufa bastant de vent, toca abrigar-se i mentre ho estic fent veig un frontal que s’aproxima, no!!! Accelero tant com puc, no puc deixar que m’arrabassin una posició a aquestes alçades de la cursa. Al final de la carena em diuen que només falten 10km per l’arribada, ara sí que és el moment de donar tot el que em queda a la recàmara.

Baixo tant ràpid com em permet la llum del frontal, passat el poble de La Morera de Montsant, m’haig de treure el paravent perquè tinc calor i mentre l’estic guardant novament torno a veure un frontal que s’aproxima, el millor que em podia passar!!! No penso permetre que aquest frontal m’avanci, corro fins hi tot de cara amunt, no sé si els “Semprecorrent” guanyarem, però almenys per falta de voluntat no serà!!!

Finalment arribo amb 13:31h i molt content de lo sencer que he acabat. En Jordi ha aconseguit una magnífica 4ª posició, sent el 1r vetarà amb un temps de 12:05h. Pel que fa a l’equip aconseguim la 1a posició amb un temps de 12:48h.

En Jordi obté uns excel·lents resultats a la classificació de la Lliga, amb una molt meritòria 2a posició de la general i 1a de la categoria Vetarà. Els meus resultats són molt més discrets, 5è de la general i 4rt de la categoria Senior, però molt satisfet de la feina feta.

Fins a la pròxima Lliga!!!


3 comentaris:

  1. que bona! felicitats !

    Salut,

    Trainingmataro.blogspot.com

    Pol

    ResponElimina
  2. Salvador,enhorabona.jo també hi vaig ser al Montsant,però vaig plegar a Cabacés.Quan tu en sorties jo hi arribava....

    ResponElimina
  3. Resultats més discrets??? A mi em sembla que no, potser tenies altres prioritats perquè crec que vas ésser l'únic que després d'acabar la Ronda dels Cims va anar a fer l'Emmona i també deus haver estat l'únic que després del Tor ha fet els Cavalls del Vent i l'UTSM. Moltes felicitats per aquesta temporada, company!!

    ResponElimina