dilluns, 5 de setembre del 2011

Tor des Géants - 330km 24.000m D+, la previa...


El dia 16 de gener d’enguany vaig prendre la decisió d’inscriure’m al Tor des Géants, una cursa de 330km i 24.000m de desnivell positiu amb un temps màxim per finalitzar-la de  150 hores. Aquesta prova es portaria a terme entre el 11 i el 18 de setembre, a la fantàstica Vall d’Aosta, Itàlia. Per davant tenia 9 mesos per treballar de valent, 9 mesos per preparar una cursa molt i molt difícil d’entrenar, com s’han d’entrenar 330km???

Des del dia que em vaig inscriure, no m’he pogut treure aquesta cursa del cap i això m’ha portat a fer kms i més kms, desnivell i més desnivell, hores i més hores i sempre amb les paraules “Tor de Géants” inserides en el meu cervell. Fruit de tot l’entrenament han resultat gaire 3.000km recorreguts, dels quals més de 500 han estat per sobre els 2.000m d’altitud, més de 150.000m de desnivell positiu, 5 Ultra Trails, 4 Marxes de resistència, 3 Cavalls del Vent, 10 pujades al Puigmal, al Cim de Certescan, a la Pica d’Estats... Crec que els deures els he fet correctament...

...i el Tor des Géants ja està aquí, en menys d’una setmana estarem gaudint de la bellesa de la Vall d’Aosta, gaudint dels Parcs Nacionals del Gran Paradiso i del Mont Avic i tot això als peus dels 4.000 més importants dels Alps.

Ara és quan comencen a sorgir més interrogants, Com estaran les cames al tercer dia? I al quart? I al cinquè? I el cap? Com es comportarà en una prova d’aquestes característiques? I les nits? I l’altitud? I la meteo? I les tempestes? On ens enganxaran? I tants i tants dubtes que apareixen! Però la única resposta que trobo dins del meu cervell és “Coll de Malatra” l’últim coll que haurem de superar que, després de vèncer els 1.300m de desnivell positiu que ofereix, ens deixarà al km 315.

Doncs res, espero poder-vos explicar d’aquí uns dies com que ha estat l’ascens al Coll de Malatra i el posterior descens fins a Courmayeur.

Si voleu fer el seguiment de la cursa a través de la pàgina web http://www.tordesgeants.it/tdg/index.php/spa/, em trobareu com a Salvador Vilalta Berengueras i dorsal 296.


6 comentaris:

  1. Això ja està fet!!! Estic convençudíssima que l'acabaràs, que estàs preparat de sobres i que hi faràs un bon paper, és més!! ni colls de malatras ni res et fa ombra, vida!
    ÀNIMS, SORT (amb el temps sobretot) i FORÇA MENTAL! :)
    TXELL

    ResponElimina
  2. Molta sort i disfruta!

    Javi.

    ResponElimina
  3. Molts anims Salvador !!!

    A les vuit del vespre de dilluns, vas en una molt bona 48ena. posició.

    Sort!

    Manel

    ResponElimina
  4. DIJOUS, LES SET DE LA TARDA.....

    MOLTES FELICITATS SALVADOR!!!!!!!!

    26ena. POSICIÓ

    ResponElimina
  5. Felicitats de nou crack!!! Però a veure si treballes una mica i escrius la crònica que estic impacient per llegir-la!!. Armen

    ResponElimina