dijous, 10 de febrer del 2011

Sortida Noctura Pont de Suert

Sortim de davant del pavelló de Pont de Suert a les 18:00h, en Perxa que és de Pont i en Salvador que avui sóc el convidat. Em comenta en Perxa que ha pensat un circuit en el que primer pujarem, pujarem, pujarem i després baixarem, baixarem, baixarem, li faig saber que em sembla perfecte!
Comencem a córrer quan encara hi ha una mica de claró del dia, no en tindrem per gaire estona més, però de moment no cal encendre el frontal. Amb pocs minuts confirmo que en Perxa no m’ha enganyat quan m’ha dit que al principi tocaria pujar, però pel camí que m’està portant té la pinta de ser molt interessant. Passem primer pel costat del poble de Buira i poc després per l’ermita de La Mola, en cap moment sense deixar de pujar. Quan ja s’està esvaint la última dosi de llum del dia, en Perxa em senyala a l’horitzó el cim on hem d’arribar, es veu força lluny, tot i així, a la velocitat que estem avançant hi arribarem aviat.
Toca encendre el frontal, la serra de La Mola on hem d’arribar es cada cop més a prop i en Perxa no afluixa, es nota que córrer a casa!!!
Arribem al cap d’amunt de la Serra, 1.550m d’altitud, bufa un vent bastant fred i la temperatura no és gaire elevada, intueixo que estarem alguns graus sota zero, però la vista tot i no haver-hi gaire llum no té preu!!!
La baixada és molt agradable al tractar-se d’un terreny totalment alpí. Tot i que abans de començar la baixada de veritat, haurem d’anar recorrent la carena, amunt i avall vàries vegades assolint en algun punt fins a més de 1.600m d’altitud, arribant finalment al camí de La Cogulla. Aquest està bastant nevat i córrer per sobre la neu amb la llum del frontal és extremadament reconfortant.
Deixem el camí de La Cogulla per agafar el camí de Bonansa que ens ha de portar fins a Sirés. I la volta no pot acabar de millor forma, agafem un corriol per on hi passa un GR, amb bastant rocs, però molt divertit per córrer de nit!!!

Finalment arribem de nou al Pont de Suert havent fet una volta de 2:20h, uns 20km i 1.025m de desnivell positiu. Tot plegat molt interessant, només queda doncs donar-li les gràcies al Perxa per aquest recorregut tant xulo!!!

1 comentari:

  1. quin parell!!! Les nocturnes nomes de parlar-ne o llegir son sortides interessants, pero vosaltres a mes amb neu i temperatures sota zero sou uns IRONMANS!!!!!

    ResponElimina