divendres, 7 de setembre del 2012

La Petite Trotte à Léon - 290km 22.000m D+


Per fi a arribat el gran dia, a arribat la gran fita, a arribat la que serà, sense cap mena de dubte, la prova de l’any, La Petite Trotte á Lèon (PTL). Si a la distància de 290km i al desnivell positiu de 22.000m hi afegim que és una prova que s’ha de fer integrament en equip de 2 o 3 membres (equip indivisible de principi a fi), que és en autosuficiència i que el recorregut no està senyalitzat, fan d’aquesta una cursa amb importants dificultats addicionals.

                És dilluns 27 d’agost, estem a Chamonix disposats a donar-li la volta al massís del Mont-Blanc, som en Jordi Armengau, en Josep Mª Cabanas i en Salvador Vilalta i els 3 formem l’equip Tuga - Els Segadors. Com és normal, en són molts els interrogants que ens acompanyen abans de la sortida i avui en són més dels habituals al tractar-se d’un format de cursa totalment nou per nosaltres. De totes maneres, el que més em preocupa personalment és la gestió de l’equip. Segons ens han comentat serà el més complicat de gestionar... Ens posarem d’acord amb el ritme? Amb les parades? Amb els descansos? I la son? En tindrem els 3 alhora? I els canvis d’humor a conseqüència del cansament? I les nits?... Per tant, no tenim tant sols el repte d’acabar, sinó d’arribar de nou a Chamonix els 3 alhora i amb un grau d’amistat igual o superior al d’abans de sortir. A més, ens hem proposat arribar el dissabte entre les 16 i les 18h que és l’hora d’arribada prevista dels primers corredors de l’Ultra Trail du Mont-Blanc. És a dir, per davant tenim un bon grapat de reptes per assolir, fer arribar l’equip al complert, arribar havent estat capaços de gestionar adequadament l’equip en tot moment i arribar amb un temps de 114 – 116 hores. Endavant!!!



Hem dividit el recorregut en 3 etapes, fent-les coincidir amb dos punts d’avituallament i on l’organització ens porta una bossa amb tot el material que considerem que podem necessitar en aquests punts. Les dades d’aquestes 3 etapes són les següents:

1.- Chamonix – Champex:
        - 88 km
        - 8.572 m D+
        - 2 nits
        - 35 hores (temps previst)
2.- Champex – Morgex:
        - 121km
        - 8.505 m D+
        - 2 nits
        - 48 hores (temps previst)
3.- Morgex – Chamonix:
        - 78 km
        - 5.987m D+
        - 1 nit
        - 31 hores (temps previst)

A la vegada hem dividit al recorregut en 6 trams i cada un de nosaltres anirà al davant de l’equip i guiant-lo amb el gps en 2 d’aquests 6 trams. Començarà en Jordi, el seguirà en Pep i jo a continuació, seguidament repetirem de nou la seqüència.

Ara redactaré una crònica per cada etapa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada