dimarts, 10 de maig de 2016

Per la seguretat dels corredors...

Ara que s’està posant a l’ordre del dia anul·lar les curses per la “seguretat dels corredors” em veig amb la necessitat d’escriure “solucions més imaginatives, sisplau”.

Crec que ja comença a ser una pràctica massa habitual i un recurs massa fàcil anul·lar una cursa amb l’argument de que es fa per la seguretat dels corredors. Òbviament, les organitzacions han de vetllar al màxim per la seguretat de la gent, però anul·lar una cursa hauria de ser realment l’última de les opcions un cop esgotades totes les altres alternatives.

Recorreguts alternatius. Si no es pot passar per dalt, perquè hi ha tempesta elèctrica o fa massa vent, passem per baix.

Neutralització: Si en aquests moments hi ha molt mal temps o està per venir, es neutralitza la cursa, es para el rellotge, i un cop passa la tempesta, continuem.

Canvis d’horaris: Si sortint unes hores més tard, s’evita una fenomen advers totalment previst, doncs ens esperem a sortir. Pot ser una putada, sí, però més putada és haver-ho de deixar a mig fer.

Controls als corredors: No tots els corredors estan en les mateixes condicions físiques ni en el mateix estat a determinades alçades de la cursa. És per això que cal alguna persona amb certs coneixements mèdics i experiència en la matèria per tal de validar si un corredor pot continuar o no en funció de l’estat en el que es troba.

D’alternatives n’hi ha moltes. Està clar que qualsevol d’elles comporta feina. Algunes, molta feina. Hi haurà solucions que seran més econòmiques i d’altres que podran suposar un cost. I potser un cost elevat. De ben segur que cap alternativa serà senzilla i qualsevol d’elles caldrà ser treballada i analitzada amb molt deteniment. Qualsevol solució requerirà de molta imaginació. D’acord, serà necessari, esforç, dedicació, temps, diners... Hores de feina, segur. Però també són hores de feina els diners que la gent hem de pagar per inscriure’ns. Si no es poden acabar corrent tots els km i tot el desnivell previst, però hi ha hagut una bona alternativa, no passarà res. Si hi ha causes de força major que alteren el que estava programat, ho entendrem, però no ho anul·lem a les primeres de canvi, sisplau.

Doncs res més, tan sols volia demanar a les organitzacions “solucions més imaginatives, sisplau!”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada