diumenge, 27 de maig del 2012

Sortida Berguedana - 125km 7.300m D+


Són les 11:00h i som en Jordi Armengau (JA en endavant), en Jordi Codina (JC en endavant) i jo, en Salvador. Arranquem de la Font del Ros de Berga per fer una sortida diferent, no tenim un itinerari massa definit, no tenim ni distància ni desnivell, no tenim del tot clar on menjarem, el que sí que tenim són moltes ganes de gaudir d’un bon dia de muntanya. Anirem fent segons el temps, les ganes i les forces, tant sols tenim un condicionant i és que abans de les 7:30h de demà hauríem de ser de nou a la Font del Ros per prendre la sortida de la Berga – Rasos – Berga.

Agafem direcció el pantà de la Baells, de seguida notem que fa una xafogor molt intensa, a més, la meteo no és massa optimista, sembla que hi ha força probabilitats de que ens mullem, però bé, tampoc ens preocupa excessivament...

Arribem a Vilada molt assedegats, entrem a una botiga a comprar una mica de refrigeri i anem a buscar una font per carregar d’aigua. El pròxim objectiu és el cim del Sobrepuny, però un cop som al coll, decidim no pujar fins dalt de tot per tal de no arribar massa tard a La Pobla de l’Illet on en JC ens ha reservat el dinar. La xafogor no afluixa i tot i que el cel està cada cop més tapat, no podem parar de veure aigua fins que se’ns acaba del tot. Necessitem recarregar amb urgència i la font de Falgars acaba sent la nostra salvació.

Fins el moment ens ho estem passant d’allò més, anem xerrant d’això i d’allò, una mica de tot, les sensacions són molt bones, les expectatives s’estan complint amb escreix i quan són les 17:00h amb la gana que comença a apretar de valent, arribem a La Pobla on ens espera un bon plat de pasta, botifarra i pa amb tomàquet, gràcies JC!!!

En el moment de reprendre la marxa es posa a ploure, el cel és ben negre i sembla que en podria caure una de bona, però una gent del poble ens diuen que estiguem tranquils que això és passatger, efectivament al cap de poca estona deixa de ploure. Passem pel refugi d’Erols i seguim direcció el Coll de Pal. Tot pujant és quan acabem decidint la ruta que farem per arribar de nou a Berga. Finalment acordem anar a buscar els Cavalls del Vent i seguir el camí clàssic de la Núria – Queralt.

Arribem al Coll de Comaflouriu a uns 2.200m, és el punt de major altitud del dia quan són gaire bé les 21:00h, parem un moment per abrigar-nos, aquí bufa un vent força fred, truquem al Rebost a veure si hi podem parar a menjar un mica, però està tancat, que hi farem! 

Passat El Rebost ens toca encendre el frontal, la nit ja ha arribat, però nosaltres seguim a la nostra, anar fent kms i anar-la fent petar. Pujant al Coll d’Escriu ja no xerrem gaire, en JA es posa al davant i ens porta al JC i a mi ben collats. Baixem pels Empedrats i a Can Cerdenyol decidim parar per sopar quan són les 23:15h.

Entorn a les 3:00h de la matinada, la son es comença a apoderar de nosaltres, especialment d’en JC i de mi. Ens esforcem en fer tot el possible per fer-la desaparèixer, però no ens en sortim i ens veiem obligats a fer una parada per dormir 15 minuts. La dormida a anat d’allò més bé, la son ha desaparegut i podem seguir endavant sense excessives dificultats.

Pujant al Coll de Fumanya, la son es vol tornar a apoderar de mi, ara sí que no ho puc permetre, faig tots els esforços per lluitar contra ella, m’està costant molt, però finalment aconsegueixo vèncer-la al mullar-me la cara en un font que trobem al mig del camí.

Per tal de no arribar tard a Berga, decidim no passar pel Santuari de Queralt i agafar un camí directe que va més o menys paral·lel a la carretera dels Rasos. Finalment quan són les 6:30h arribem de nou a la Font del Ros havent fet 100km i 5.500m de desnivell positiu. Agafem el dorsal de la Berga – Rasos – Berga i ens en anem a dormir uns 20 minuts al cotxe, ara tornem...

... i comença un nou dia. Fem un cafè i quan són les 7:45h (amb 15 minuts de retard) arranquem de nou la maquinària direcció la Figuerassa. Els 3 ens quedem sorpresos de lo bé que ens trobem, crèiem que seria molt pitjor, ens hem tret el pes de l’esquena i això s’hi nota. Ara a sobre ens trobem avituallaments, això és massa!!!


La pujada als Rasos la fem força bé, els 3 ens trobem amb forces suficients per fer-la sense excessiu patiment. El dia es ben serè, la temperatura és molt bona i nosaltres seguim gaudint com fa gaire bé 24h que ho estem fent.

A la Creu dels Rasos ens espera una bona botifarra, aquí sense cap pressa, fem una bona aturada i esmorzem com senyors. Últim esforç, últims 12km pràcticament tots en baixada, i ja haurem finalitzat la segona etapa de la volta.

La baixada la fem tranquil·lament, seguim fent-la petar, seguim fent el que més ens agrada i passant-ho d’allò més bé. Una mica abans de Queralt ens hi trobem a la Sara que ens acompanya fins al Santuari. Última pujada fins a Sant Pere de Madrona i última baixada fins a Berga. Quan són les 12:46h arribem per segona vegada en el dia d’avui a la Font del Ros. Al final 125km i 7.300m de desnivell positiu, el millor de tot, 25:46h de bona companyia!!!



2 comentaris:

  1. Va parir Salvador aquesta sortida sense dubte a estat per mi la millor Sortida feta aixi sense un programa clar, molt recomanable per qui vulgui coneixer diferents paratges en un sol dia, em pasat per El Picancel s'ha travessat tot el Catllaras seguir la ruta per El Moixero passar per Fumanya i fi de Festa brodant a tort i a dret Els Rasos de Peguera i Queralt amb una companyia que no es pot millorar ACOLLONANT

    ResponElimina
  2. Subscric totalment el teu comentari Jordi!! Jo m'ho vaig passar de cine: sense l'estrés d'una cursa i com dius en companyia immillorable. Salut!!!

    ResponElimina